SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin İsrail Hamas yaklaşımı !

Türkiye'nin İsrail-Hamas Savaşı'ndaki Politikası ve Öncelikleri

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 01:16
Kaynak: KAAN KOÇAK
Türkiye'nin İsrail Hamas yaklaşımı !

Türkiye, İsrail-Hamas savaşıyla ilgili benzersiz bir yaklaşım sergiliyor ve odak noktaları aşağıdaki üç temel ilkeye dayanıyor:

1. Sivillerin Korunması: Türkiye, öncelikle sivillerin korunmasını ve daha fazla can kaybının engellenmesini vurguluyor. Bu süreçte sivillerin hedef alınmamasını ve herhangi bir eylemi kınamayı önemsiyor.

2. İnsani Yardım: Türkiye, İsrail'in yoğun hava saldırılarına maruz kalan Gazze'deki olayları yakından izliyor ve Gazze'ye insani yardımların devam etmesi için bölge ülkeleriyle işbirliği yapma arayışında. Özellikle Mısır ile işbirliği önem taşıyor.

3. Diplomatik Girişimler: Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan liderliğinde aktif bir diplomasi yürütüyor. Farklı ülkelerin liderleriyle görüşmeler yaparak, krizin çözümü için uluslararası düzeyde çaba harcıyor. Hamas'ın siyasi işler sorumlusu İsmail Haniye ile de temas kurulmuş durumda.

Son olarak, Türkiye insani yardım malzemelerini Mısır'a göndermiş ancak bu yardımların Gazze halkına nasıl ulaştırılacağı konusunda hala anlaşmaya varılamamış durumda.

Yapılan Görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Fidan ise 7 Ekim'den sonraki dönemde Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerini ziyaret etti ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile iki defa telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı ayrıca Hamas'ın siyasi işler sorumlusu İsmail Haniye ile Pazartesi günü telefon görüşmesi yaptı. Fidan, bugün bazı gazetelerde yer alan açıklamalarda, "7 Ekim'den bu yana ve sonrasındaki süreçte sivilleri hedef alan hiçbir eylemi kesinlikle onaylamadığımızı belirtiyoruz. Aksine, sivillerin hedef alınmasını kınamaktayız. Cumhurbaşkanımız ve biz, bu görüşmelerde bu mesajı sürekli olarak iletiyoruz." şeklinde ifadeler kullandı.

HABER:KAAN KOÇAK

Kaynak: KAAN KOÇAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.