SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına İsrail'den tepki!

Erdoğan, 'Hamas'ın terör örgütü olmadığını, bir kurtuluş ve mücahitler grubu olduğunu' ifade etti! Bu açıklama İsrail tarafından tepkiyle karşılandı!

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 21:57
Kaynak: ERTAN ADANA
https://www.yenisehiryorem.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına İsrail'den tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir şekilde eleştirerek, "Hamas terör örgütü değil, özgürlükçü ve mücahit bir gruptur" dedi. İsrail Erdoğan'a tepki göstermekte gecikmedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine katılmayarak "Hamas, IŞİD'den daha kötü, alçak bir terör örgütüdür" ifadesini kullandı.

Erdoğan, İsrail'e gitme projesini iptal ettiğini ve Türkiye'nin İsrail devletiyle sorununun olmadığını belirtti. Ancak, İsrail'in Filistin'e karşı "bir örgüt gibi davrandığını" ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin "canlı kalmış ölülerle dolu bir dünyada" hakikati savunmaya hazır olduğunu ve bu amaçla siyasi, diplomatik ve gerektiğinde askeri yolları kullanmaya istekli olduğunu vurguladı. Erdoğan, İsrail devletiyle bir sorunları olmadığını, ancak İsrail'in uyguladığı politikaları örgüt gibi gördüklerini ve asla tasvip etmediklerini belirtti. Hamas'ı bir terör örgütü olarak değil, topraklarını savunan bir kurtuluş ve mücahitler grubu olarak tanımladı.

"İsrail'e Gitme Projemizi İptal Ettik"

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin İsrail ile "iyi niyetli planlarını iptal ettiğini" ifade etti:

"Ben hayatımda bir kere bu Netenyahu denilen adamın elini sıktım. Nerede? Kendi evimizde, Türkevi'nde. İyi niyetimiz vardı, ama maalesef bu iyi niyeti suistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı, ancak şimdi iptal ettik, gitmeyeceğiz. İsrail çocukları öldürüyor, çocukların öldürülmesine göz yummayacağız. Çünkü biz insanlık değerlerine inanıyoruz. Lafa gelince demokrasi ve çoğulculuğu savunanların faşist yüzlerini ibretle izliyoruz. Gazze için elimizden geleni yapacağız, kalbimiz ve dilimizle destek olacağız. Duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz."

"Batılı güçlerin İsrail için döktükleri gözyaşı, sahtekarlığın dik alasından başka bir şey değil," diyen Erdoğan, "Daha dün Ukrayna'daki savaşta yaşanan kayıplar için dünyayı ayağa kaldıranların, Gazze'deki açıkça görülen katliam karşısında sessiz kalması, bu ikiyüzlülüğün somut bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

HABER:ERTAN ADANA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.