SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan stratejik telefon görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sudan Lideri El Burhan telefonda görüştü. İki Lider Gazze ve bölgesel işbirliği üzerinde görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 22:53
Kaynak: HANDAN EFE
https://www.yenisehiryorem.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan stratejik telefon görüşmesi!

Son dönemdeki bölgesel gelişmeler ışığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi BaşkanıAbdülfettah Abdülrahman El Burhan ile telefon üzerinden birgörüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin merkezinde Gazze'dekison durum ve Filistinlilere yönelik insani yardım çabaları yeraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında İslam dünyasınınbirlik ve beraberlik içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda, İslam İşbirliği Teşkilatı Riyad Zirvesi'nde alınankararların hayata geçirilmesinin kritik olduğuna dikkat çekti.Erdoğan'ın bu vurgusu, bölgesel işbirliklerinin güçlendirilmesive ortak hareket edilmesi gerektiğini gösteriyor.

Bu stratejik görüşme, Türkiye'nin bölgede sürdürdüğüdiplomatik ve insani misyonun bir parçası olarak kabul ediliyor. Özellikle Gazze'de yaşanan trajediye yönelik uluslararasıtoplumun ve İslam dünyasının birlikte hareket etmesi gerektiği konusunda Erdoğan'ın vurgusu ön plana çıkıyor.

HABER:HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.