SON DAKİKA
Hava Durumu

Bol Sulu Menemenin Tarifi

Menemen, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kahvaltı sofralarının yıldızı olan menemenin sırrını öğrenmeye hazır mısınız? İşte ünlü menemencilerin gizli tarifi!

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 14:12
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenisehiryorem.com/
Bol Sulu Menemenin Tarifi

HABER / HANDAN EFE

Malzemeler:

- 5 orta boy domates

- 2 çarliston biber

- 6-7 sivri biber (Acı veya tatlı tercihinize göre)

- 5 yumurta

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Tuz

- Karabiber

- Kekik

- Pul biber

Yapılışı:

1. İlk olarak tüm malzemeleri hazır edin. Domatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bu, menemeninize taptaze bir lezzet katacaktır. Biberleri temizleyin ve ince ince doğrayın.

2. Geniş bir tavayı ısıtın ve içine tereyağını ekleyin. Tereyağının kızarmasını bekleyin ve ardından doğradığınız biberleri tavaya ekleyin. Orta ateşte, biberler yumuşayıp sularını salana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Tereyağı ve biberlerin muhteşem kokusu etrafa yayılırken, menemenin lezzeti kapınıza dayanıyor.

3. Hazırladığınız domatesleri tavanıza ekleyin. Tuz ve karabiberle domatesleri tatlandırın. Yaklaşık 7-8 dakika boyunca kısık ateşte domatesleri yumuşayana kadar pişirin. Bu aşamada kekik eklemeyi unutmayın, çünkü bu, menemeninize eşsiz bir aroma katacaktır.

4. Yumurtaları bir kasede kırın ve hafifçe çırpın. Yumurtaları tavanın içine dökün.

5. Yumurtaları ara sıra karıştırarak istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Yumurtaların sarısı ile domateslerin lezzeti harika bir uyum içinde buluşurken, menemeniniz hazır olmak üzere.

6. Menemeniniz kıvam aldığında sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Bol sulu ve lezzetli menemen, her lokmada sizi farklı bir dünyaya götürecek. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi: menemeniniz şimdi hazır. Şimdi sadece bu lezzeti afiyetle tadını çıkarmanız kaldı. Her sabah sofralarınıza neşe katacak bu özel menemenin keyfini çıkarın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.