SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Ovası'nda iyi tarım uygulaması

Toplam 386 dekar arazide iyi tarım uygulaması gerçekleştiren 22 üreticiye sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 22:11
Kaynak: ERTAN ADANA
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Ovası'nda iyi tarım uygulaması

"İyi Tarımla Güvenilir Gıda Üretiyor, Geleceğimizi Güvence Altına Alıyoruz"

ÜRETİCİ TEŞVİK EDİLİYOR

Yenişehir'de İyi Tarım Uygulamalarını teşvik etmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Yatırım Projeleri kapsamında iyi tarım uygulamaları yapan üreticilere sertifikaları teslim edildi.

İYİ TARIM DESTEKLENİYOR

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlığın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce desteklenen “İyi Tarımla Güvenilir Gıda Üretiyoruz, Geleceğimizi Güvence Altına Alıyoruz Projesi" kapsamında iyi tarım uygulamaları yapıldığını belirttiler.

BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI

Yolören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Yenişehir biber üretiminde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması kapsamındaki projede yer alan 22 üretici ile 386 dekar arazide uygulamalar gerçekleştirildiği ve başarılı sonuçlar alındığı kaydedildi.

1)

İyi Tarım Uygulamaları çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik, güvenilir ürün arzının sağlanması bakımından büyük öneme sahip.

2)

İyi Tarım Uygulamaları yapılırken toprak analizi sonucunda uygun ve doğru bir teknikle gübreleme yapılıyor. Su tasarrufu amacıyla uygun sulama yöntemi kullanılıyor.

Yenişehir'de İyi Tarım Uygulamalarını teşvik etmek amacıyla 2023 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunulan “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" yatırım projeleri kapsamında; İl Müdürlüğü'nce teklif edilen ve Bakanlığın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce desteklenen “İyi Tarımla Güvenilir Gıda Üretiyoruz, Geleceğimizi Güvence Altına Alıyoruz Projesi"ndeki iyi tarım uygulamaları yapan üreticilere sertifikaları teslim edildi.

Yolören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Yenişehir biber üretiminde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması kapsamında İyi Tarım Uygulamaları projesinde yer alan 22 üretici ile 386 dekar arazide uygulamalar yapıldığını belirten Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Üreticilerin proje ile bireysel sertifikasyon hizmet alımı ve İyi Tarım Uygulamaları için gerekli tüm çalışmalar Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personellerince koordine edildi. İyi Tarım Uygulamaları tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan kârlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemlerdir. İyi Tarım Uygulamaları: çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik, güvenilir ürün arzının sağlanması bakımından büyük önem arz ediyor.

İyi Tarım Uygulamaları yapılırken toprak analizi sonucunda uygun ve doğru bir teknikle gübreleme yapılıyor. Su tasarrufu amacıyla uygun sulama yöntemi kullanılıyor. Entegre mücadele prensibi esas alınarak, bitki koruma ürünleri doğru miktar ve yöntemlerle uygulanıyor."

HABER:ERTAN ADANA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.