SON DAKİKA
Hava Durumu

"Tüm insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar"

Yenişehir Kaymakamı, İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mustafa Güney, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 22:24
Kaynak: ECENAZ EFE
"Tüm insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar"

Kaymakam Güney mesajında, şunları kaydetti: "Her insan, insan haklarının özü olan “insan onuruna” sahip olarak doğmaktadır. İnsan onurunun yaşamın her kademesinde her türlü saldırıdan korunması gereksinimi, insan hakları olgusunun da ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnsan haklarının korunması görevi tüm kurumların ve bireylerin iş birliğini gerektirmektedir. Bu çerçeve içerisinde, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun tüm toplumda bulunması büyük önem taşımaktadır. Peygamberimiz buyuruyor ki; 'Zulümden sakınıp kaçınınız. Çünkü zulüm kıyamet gününde zalime zifiri karanlık olacaktır.” “Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir.'"

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Güney, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

      "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmiş olup, Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949'da onaylanmıştır. Bundan dolayı 10 Aralık günü ve takip eden hafta dünyada İnsan Haklan Günü ve Haftası olarak kutlanmaktadır.

      İnsan Hakları, insanlığın var oluşundan itibaren ortaya çıkan ve insanlar için vazgeçilmez haklardır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 1. Maddesi “bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karşı kardeşlik zihniyeti ile hareket etmelidir.” demektedir.

      Her insan, insan haklarının özü olan “insan onuruna” sahip olarak doğmaktadır. İnsan onurunun yaşamın her kademesinde her türlü saldırıdan korunması gereksinimi, insan hakları olgusunun da ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnsan haklarının korunması görevi tüm kurumların ve bireylerin iş birliğini gerektirmektedir. Bu çerçeve içerisinde, insan haklan bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun tüm toplumda bulunması büyük önem taşımaktadır. Peygamberimiz buyuruyor ki; “Zulümden sakınıp kaçınınız. Çünkü zulüm kıyamet gününde zalime zifiri karanlık olacaktır.” “Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir.”

      Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmekte olup; insan hakları standartlarının en üst düzeye getirilmesi, insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atılmış, atılmaya da devam edilmektedir.

      Anayasamızda da ‘hukukun üstünlüğü’ ilkesiyle korunan ‘insan haklarına saygı’ ülkemizin demokratik gelişiminin temelini sağlayarak cumhuriyet ve demokrasi kültürünü besleyen ve geliştiren bir işleve sahip olmuştur.

       Herkesin insan onuru ile eşit ve özgür olarak yaşamasını sağlamak ve o yolda birlikte çalışmak hepimizin sürekli ödevi olduğu inancıyla bu alanda çalışanlara, insan haklarının korunması, geliştirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması hususlarında emeği geçen herkese İlçe İnsan Hakları Kurulu olarak teşekkür eder, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarız."

HABER:ECENAZ EFE

                                                                

Kaynak: ECENAZ EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.