SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediye Başkanı Aydın: Cumhuriyetimiz her daim yaşayacaktır

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle:

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 22:03
Kaynak: ERTAN ADANA
https://www.yenisehiryorem.com/
Belediye Başkanı Aydın: Cumhuriyetimiz her daim yaşayacaktır

"Kıymetli hemşehrilerim;

Milletçe; Türk yurdunda gözü olanlara karşı verdiğimiz destansı bir kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğumuz cumhuriyetimizin 100. yaşını karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere cumhuriyetimiz; bağımsızlık ülkümüz etrafında buluşan ve birleşen aziz milletimizin, eşine az rastlanır bir irade ve cesaretiyle zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşımızın neticesidir.

Devletimizin banisi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde ilan ettiğimiz cumhuriyetimiz, vatan aşkımızın ölümsüz eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın yarınlarını şekillendirerek milletimizin gücünü tescillemiştir.

Tarihin her döneminde Türk’ü tarihten silmek isteyenlere karşı, bir asır önce karakterli bir duruş sergileyen yüksek millet kudreti, Cumhuriyetimizle birlikte yeni bir başlangıç yapmış ve kendi geleceğini bizzat eline almıştır.

Çok şükür ki cumhuriyetimiz; farklılıkları, ayrılıkları ve ihtilafları aşarak milli kimlik şuurunun ve birlikte var olma azminin etrafında birleşen Türk milletinin, asaletle perçinlediği ve temellendirdiği yönetim sisteminin adı ve şanı olarak 100. yaşına erişmiştir.

Şu da bilinmelidir ki cumhuriyetimiz üzerinden geçinen istismarcılar ile cumhuriyetimiz karşısında mevzilenen inkârcılar Türk milletinin yüksek erdemi sayesinde emellerine dün olduğu gibi bugün ve yarın da Yüce Allah’ın izniyle erişemeyecektir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha da güçlenen cumhuriyetimiz; fikren, zihnen ve vicdanen hür nesilleri hedefleyen, milli irade ve egemenliği şart koşan muhterem bir millet iradesi olarak kuşaktan kuşağa her daim yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Kaldı ki Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde dinamizme, katılıma, sürekli gelişmeye ve güvene dayanan; dün, bugün ve gelecek ölçeğinde uyum ve dengeyi sağlayan bir yönetim modeli olarak cumhuriyetimiz; eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin garantisi ve teminatı olmayı sürdürecektir.

Bu duygularla;

Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm kahramanlarımıza, tüm aziz şehitlerimize, Hakk’a yürüyen bütün gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatıralarını hürmetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyorum."

HABER:ERTAN ADANA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.