SON DAKİKA
Hava Durumu

Atamızı saygı ve minnetle anıyoruz

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin  85. yıl dönümünde yarın Yenişehir'de de düzenlenen tören ve etkinliklerle anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 23:28
Kaynak: KAAN KOÇAK
Atamızı saygı ve minnetle anıyoruz

2 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Saat 09.05'te Saat Kulesi'nden verilen siren sesi süresince ilçedeki tüm araçlar ve vatandaşlar bulundukları yerde kalarak Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacaklar.

ATATÜRK ANITI'NA ÇELEN SUNUMU

Çelenk Sunma Töreni saat 08.55'te başlayacak. Saat 09.05'te yapılacak olan saygı duruşuyla birlikte belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde (2) dakika süreyle aralıksız saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak.

PROGRAM KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

Göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesiyle tören sona erecek. Ardından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı program izlenecek.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde yarın Yenişehir'de de düzenlenen tören ve etkinlikler anılacak.

10 Kasım 2023 Cuma günü saat 09.05'ten itibaren bütün resmi daire ve kuruluşlar bayraklarını yarıya kadar indirerek güneş batıncaya kadar bu şekilde bekletecekler.

Saat 09.05'te Saat Kulesi'nden verilen siren sesi süresince ilçedeki tüm araçlar ve halk bulundukları yerde kalarak Atatürk'ün manevi huzurunda (2) dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Siren sesiyle birlikte tüm araçlar saygı duruşu süresince (2) dakika kornalarını çalacaklar.

Çelenk Sunma Töreni saat 08.55'te başlayacak. Saat 09.05'te yapılacak olan saygı duruşuyla birlikte belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde (2) dakika süreyle aralıksız saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak. Göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesiyle tören sona erecek.

Çelenk sunma töreninin bitiminde saat 09.20'de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi Konferans Salonu'na geçilecek. Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin sorumluluğunda hazırlanan program izlenecek.

HABER:KAAN KOÇAK

Kaynak: KAAN KOÇAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.