SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞERRİN ANAHTARLARI İYİLİĞİN KİLİTLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2021 16:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 16:21
Kıymetli okuyucularım
İslam dininde her ferdin onuru, şerefi ve haysiyeti dokunulmazdır. Hangi  sebeple olursa olsun hiç kimse bu değerlerle alay etme ve insanları rencide etme (küçük düşürme) hakkına sahip değildir. Rabbimiz, "Siz insanlar içinden çıkarılmış en hayırlı ümmet (millet topluluk)siniz. İyiliği emreder (teşvik eder), kötülükten alıkoyar(uzaklaştırır)sınız. Ve Allah'a inanırsınız" buyuruyor. Ali İmran Suresi ayet 110. Diğer ayetlerde de iyiliğe teşvik kötülüklerden sakındırma müminlerin özelliklerinden olduğu belirtilmiştir. Tevbe Suresi ayet 112. Şanlı Peygamberimiz (s.a.v.) bir kötülük gören kişi o kötülüğü eli ile men etsin. Buna gücü yetmezse diliyle men etsin. Buna da gücü yetmez ise kalbi ile o kötülüğü yapana tavır koysun, onu hoş görmesin. Bu da imanın en zayıf (askeri) gereğidir. Bak. Ebu Davud Salat Namaz Bahsi - 239. Kötülüklerden rahatsızlık duymayan kişinin kalbinde zerre kadar iman bulunmadığı ifade edilmiştir. Müslim İman Bah. 80. Mümin kişi müslüman adam, gücü nispetinde hak ve hukuku gözeterek adalete bağlı kalarak kötülükleri ortadan kaldırmaya çalışır.

Kıymetli okuyucularım
Allah Resulü şöyle buyurmuştur: "İnsanlardan öyleleri vardır ki hayrın önünü açan anahtarlar gibidir. Şerrin de önünde duran ona mani olan süngüleri gibidir. Kimileri de şerrin anahtarı ve hayrın sürgüsü gibidir. Yüce Allah'ın hayrını anahtarlarını ellerine verdiği o kimselere ne mutlu ve ne yazık yüce Allah'ın şerrin anahtarlarını ellerine verdiği o kimselere." Bak İbni Mace Sünne Bah.19. Böylece Şanlı Peygamberimiz (s.a.v.) en hayırlı olanı da haber veriyor, en şerli olanı da. Öyle bir devirde yaşıyoruz ki iyiliğin ve güzelliğin boynu bükük, gönlü kırık. Elbette iyi olunmadan ve kendimizi iyi hissetmeden hayra anahtar, şerre kilit olunmaz. Önümüzde açılmayı bekleyen nice kapılar var. Kapatılması gereken nice kapılar olduğunu da unutmayalım.

Kıymetli okuyucularım
Bu bağlamda toplumda söz sahibi olan kimselere önemli görevler düşmektedir. Özellikle siyasetle meşgul olan ve devamlı milletin huzuruna çıkan kişilerin söz ve davranışları çok önemlidir. Başkalarının söz ve davranışlarını kusurlu görmek onlar da devamlı ayıp aramak, sözlerini küçümsemek ve aşağılayıcı sözler kullanmak iyilikleri kilitler ve kötülüklerin şerlerin anahtarları olurlar. Hz. Ayşe annemiz bu konuda Peygamberimizin (s.a.v.) uyarısını hatırlatarak, "Karşılığında bana  dünyayı verseler bile kimsenin taklidini yapmam. Bundan asla hoşlanmam" buyurmuştur. Bak. Tirmizi Sıfatü-l Kıyame 51. Toplumda kardeşlik bağlarını zayıflatan, ayrıştırma tuzaklarını Kuran ve de bunlardan siyasi rant elde etmeye çalışanlar kesinlikle yanlış içindeler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.