SON DAKİKA
Hava Durumu

Sezai Karakoç: Edebiyat Dünyasının Dev İsmi Anılıyor

 Türk edebiyatının derin izler bırakan şair ve düşünürü Sezai Karakoç, ölüm yıl dönümünde saygı ve sevgiyle anılmakta.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 13:23
Kaynak: ERTAN ADANA
https://www.yenisehiryorem.com/
Sezai Karakoç: Edebiyat Dünyasının Dev İsmi Anılıyor

22 Ocak 1933'te Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğan Karakoç, zengin bir kültürel mirasın temsilcisi olarak büyüdü. Ergani, Maden ve Piran'da geçen çocukluk yılları, onun edebiyata olan tutkusunu şekillendirdi.

Karakoç, ilkokuldan itibaren edebiyatın ve tarihin izini sürdü. Namık Kemal, Ziya Paşa gibi yazarların eserleriyle büyüyen Karakoç, lise eğitimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. Bu dönemde Batı edebiyatına olan ilgisi arttı ve üniversite eğitimi sırasında Doğu ve Batı klasiklerini derinlemesine inceledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim görürken, edebiyat ve düşünce dünyasının büyük ismi Necip Fazıl Kısakürek ile tanıştı. Bu tanışıklık, onun edebi kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Üniversiteden sonra Maliye Bakanlığı'nda çalışan Karakoç, 1959'da İstanbul'a atandı ve edebiyat çalışmalarını sürdürdü.

Şiirleri, yazıları ve düşünceleriyle Türk edebiyatına yön veren Sezai Karakoç, bugün de edebiyatseverler tarafından özlemle anılıyor. Onun eserleri, Türk edebiyatının klasikleri arasında yer alıyor ve her geçen gün yeni nesiller tarafından keşfedilmeye devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.