SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Nihal Atsız: Kimdir? Eserleri Nelerdir?

Hüseyin Nihâl Atsız, 12 Ocak 1905'te İstanbul'da dünyaya gelmiş, Türk milliyetçiliği ve Türkçülük fikirleriyle tanınmış bir yazardır.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 18:39
Kaynak: HAKAN YİĞİT
Hüseyin Nihal Atsız: Kimdir? Eserleri Nelerdir?

İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Atsız, Askerî Tıbbiye'ye kaydolduktan sonra Türkçülük akımının etkisi altına girdi. Askerî Tıbbiye'den çıkarılmasının ardından Kabataş Erkek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı ve sonrasında çeşitli işlerde çalıştı. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden Atsız, askerliğini de İstanbul'da yaptı.

3 Mayıs 1944 Türkçülük hareketinin öncülerinden olan Atsız, Alparslan Türkeş ile birlikte Türk milliyetçiliği hareketinde önemli bir figür olarak yer aldı. Atsız, 1975 yılında hayatını kaybedene kadar sayısız eser kaleme aldı. Bu eserler arasında "Toprak", "Mazi", "Yolların Sonu", "Sona Doğru", "Yarının Türküsü", "Türklerin Türküsü", "Yakarış", "Varsağılar" gibi şiirler ve çok sayıda makale bulunmaktadır. Şiirlerinde genellikle Türk tarihine, kahramanlıklara ve milliyetçilik temalarına yer vermiştir.

HABER:HAKAN YİĞİT

Kaynak: HAKAN YİĞİT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.