SON DAKİKA
Hava Durumu

Ziraat Bankası yurt dışına 300 milyon dolarlık finansman işlemi...

Ziraat Bankası, ,2 sene vadeli olarak sürdürebilir temalı yurt dışına 300 milyon dolarlık ( 8,5 milyar lira) finansman işlemi yapacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 16:56
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenisehiryorem.com/
Ziraat Bankası yurt dışına 300 milyon dolarlık finansman işlemi...

HABER / KAAN KOÇAK

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, banka tam tamına 300 milyon Amerikan doları tutarını 2 sene vadeli olarak sürdürebilir bağlantı olacak şekilde dış finansman işlem yapılacak.

Yatırımdan elde edilen tutar ise depremden etkilenenler için sunulan “ Deprem Destek Paketleri” kapsamında belirlenen kriterler çerçevesinde bireysel, tarım ve KOBİ gibi işlemler için kullanılan krediler için finansal olarak kullanılacağı dile getirildi.

Peki bu yatırım hangi banka ile yapılacak ve hangi amaç için kullanılacak?

Ziraat Bankası, 2 sene vadeli olarak sürdürebilir temalı yurt dışına 300 milyon dolarlık ( 8,5 milyar lira) finansman işlemi yapacağını açıkladı. Söz konusu olan bu yatırım İngiltere’nin ölçekteki bir yatırım bankasıyla yapılacak. Bu yatırım sonrasında yapılan işlemden sağlanacak olan bu miktar, Deprem Destek  Paketleri kapsamında belli kriterlere uyan Bireysel, Tarımsal ve KOBİ müşterilerine tahsis edilecek olan kredilerin finansmanı için kullanılacaktır.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen bu işlem ile dış finansmanda sürdürebilirliğin sağlanmasının yanı sıra depremden dolayı olumsuz şekilde etkilenen bölgelerdeki müşterilere finansman sağlanıp deprem bölgesinde bulunan kişiler için finansal ve sosyal katma değer yaratılacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.