SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye kışa hazırlanıyor!

Meteorolojiden kar yağışı uyarıları ve hava durumu tahminleri...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 22:04
Kaynak: KAAN KOÇAK
Türkiye kışa hazırlanıyor!

Kurak geçen bir yaz mevsiminin ardından Türkiye, soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girmiş durumda. Meteoroloji uzmanlarının peş peşe yaptığı uyarılara göre, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgası, tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Bu durum, özellikle batı kesimlerden başlayıp ülkenin doğusuna doğru ilerleyen yağışlı hava kütlesinin göstergesi.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, hafta sonu için Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı beklendiğini belirtiyor. İç Anadolu'nun doğusu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağışlar öngörülürken, Giresun, Ordu, Artvin, Rize, Hatay ve Gaziantep gibi bölgelerde yağışların risk oluşturabileceği uyarısı yapılıyor. Doğu Anadolu'da, Erzincan ve Elazığ arasında da kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Cuma ve cumartesi günleri Doğu Anadolu'da kar yağışının görülebileceği tahmin ediliyor. İstanbul ve Marmara Bölgesi için perşembe günü yağmur beklentisi var. Prof. Dr. Orhan Şen ise, İstanbul ve Ege bölgesinde şu anda kar yağışı beklenmediğini, ancak Ocak ve Şubat aylarında kar yağışının olabileceğini ifade ediyor.

HABER:KAAN KOÇAK

Kaynak: KAAN KOÇAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.