SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Anıtkabir’de Ziyaretçi Rekoru !

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl coşkusunu yaşayan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 23:09
Kaynak: HANDAN EFE
https://www.yenisehiryorem.com/
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Anıtkabir’de Ziyaretçi Rekoru !

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, insanlar Ata'sının huzuruna akın etti ve Ankara'daki Anıtkabir'i ziyaret etmek için birbiriyle yarıştılar. Aynı coşku, İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'na da yansıdı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Anıtkabir'e gelen ziyaretçi sayısı rekor seviyeye ulaştı. Tam olarak 1 milyon 182 bin 425 kişi, bu özel günde Anıtkabir'i ziyaret etti. Ancak yoğunluk nedeniyle ziyaret gerçekleştiremeyen vatandaşlar için teşekkürler sunuldu.

Farklı yaş gruplarından gelen vatandaşlar, Atatürk'ün posterleri ve Türk bayrakları ile süsledikleri Anıtkabir'e büyük bir coşkuyla akın ettiler. Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri uçuş ekibi SoloTürk, Anıtkabir semasında nefes kesen bir performans sergiledi. Vatandaşlar, bu gösteriyi izlerken büyük bir heyecan ve gurur yaşadılar.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıldılar. Bu özel günde, vatandaşlar tarihlerine olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler.

HABER:HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.