SON DAKİKA
Hava Durumu

Selçuk Bayraktar’dan merak uyandıran açıklama!

Baykar teknoloji, çok yakında Türkiye’nin ilk silahlı insansız hava arası taşıyan savaş gemisi TCG Anadolu’dan havalanacak şekilde iki aracın seri üretimine başlayacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 01:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 01:27
Kaynak: KAAN KOÇAK
Selçuk Bayraktar’dan merak uyandıran açıklama!

Selçuk Bayraktar TB3 için hedefimiz 2024 bekleyin!

Baykar teknolojinin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bloomberg ile yaptığı söyleşide TB2’nin daha çok havada kalan, daha çok yükselebilen ve daha çok ağırlık taşıyan modeli TB3 için Baykar’ın hedefinin 2024 senesi olduğunu vurguladı.

Selçuk Bayraktar, TB2’nin gününüze kadar 31 ülkeye ihracat edildiğini söyleyerek, Suudi Arabistan ile yapılan sözleşmenin miktarının ise 3 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi.

Baykar Teknoloji’nin Ankara’da bulunan Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nın pistinde 30 Ağustos ile 4 Eylül arasında yapılan Teknofest’te yeni nesil insansız hava uçaklarının görücüye çıktığı alanda Bloomberg ile konuşan Selçuk Bayraktar, 27 bin feette 20 saat boyunca uçabilen ve 100 ila 120 kg ağırlığındaki TB2’ bin günümüze kadar dünyanın en com hava savunma tankını ve silahını imha eden bir siteme sahip olduğunu belirtti.

Akıncı ve TB3 yolda geliyor...

Baykar teknoloji, çok yakında Türkiye’nin ilk silahlı insansız hava arası taşıyan savaş gemisi TCG Anadolu’dan havalanacak şekilde iki aracın seri üretimine başlayacaklarını belirtti. TB3 içinde önümüzdeki hedef tarih 2024. Söz konusu olan tarih aynı zamanda firmanın insansız savaş uçağı Kızılelma’nım seri üretime başlayacağı senedir. Firma bu iki uçak ile Afrika’dan Asya ve Avrupa’ya kadar olan pazardaki payını da genişlemek istiyor. Ayrıca Selçuk Bayraktar bu uçakların gemiden desteksiz kalkarak inebilecek TB3’ün 1000 deniz mili yani 1900 km menzili olacağını da belirtti.

HABER:KAAN KOÇAK

Kaynak: KAAN KOÇAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.