SON DAKİKA
Hava Durumu

Mansur Yavaş'ın İtirazlarına Rağmen Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Adayı Oldu

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Ankara'nın Etimesgut ilçesinden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nu belediye başkan adayı olarak gösterme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 12:14
Kaynak: EBRU ERGÜL
https://www.yenisehiryorem.com/
Mansur Yavaş'ın İtirazlarına Rağmen Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Adayı Oldu

Ancak bu kararın kamuoyuna yansımasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu karara itiraz ettiği iddiaları ortaya çıktı. Mansur Yavaş'ın, Etimesgut ilçesinde İyi Parti seçmenini kazanabilmek için İyi Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ı aday göstermek istemesi ve bu isteğinin kabul edilmemesi üzerine parti yönetimine tepki gösterdiği belirtiliyor. Gölbaşı ilçesinde de eski MHP'li Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı aday göstermek isteyen Yavaş'ın, bu isteği karşılanmazsa adaylıktan çekilebileceği iddiaları gündeme geldi.

CHP Genel Merkezi, itirazlar ve bu gelişmeler üzerine Mansur Yavaş'ı ikna etmek için görüşme trafiği başlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığı konusunda Mansur Yavaş'ı ikna ettiğini ve bu kararı Parti Meclisi'ne (PM) sunabileceklerini ifade etti. Özel, Beşikçioğlu'nun adaylığının Mansur Yavaş'a destek olacağını ve Etimesgut ilçesine güç katacağını belirtti.

Sonuç olarak, PM tarafından Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığına onay verildi. Bu kararla birlikte Beşikçioğlu'nun CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak kesinleştiği açıklandı. Bu gelişmeler, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda büyük ilgiyle takip ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.