SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara Valiliği Sokak Hayvanları İçin Harekete Geçti

Ankara Valiliği, sokak hayvanlarının bakımı ve toplum sağlığı ile can güvenliğinin korunması amacıyla ilgili belediyelere bir yazı gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 21:40
Kaynak: MUSTAFA EFE
Ankara Valiliği Sokak Hayvanları İçin Harekete Geçti

Vali Vasip Şahin tarafından Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçe belediyesine "acele" koduyla gönderilen yazıda, son yıllarda sahipsiz sokak hayvanlarının artışının kentin toplum sağlığı ve çevre temizliği üzerinde olumsuz etkilere yol açtığı vurgulandı.

Ayrıca, sahipsiz sokak hayvanlarının insanların can güvenliğini tehdit ettiği, köpek ısırıklarının yaralanma ve ölümlere neden olduğu, günlük yaşantının kısıtlandığı ve toplumsal huzursuzluk yaşandığı belirtildi. Yazıda, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin işlemlerin "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu" ve ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesi gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 20. ve 21. maddelerinde belediyelerin sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları toplama, bakma, kayıt altına alma, kısırlaştırma gibi rehabilitasyon işlemlerinin sorumluluğunu üstlendiği belirtildi. Yazıda sahipsiz hayvanların bakımevlerine alınması, kısırlaştırılması dahil olmak üzere gerekli tedbirlerin alınması talimatı verildi. Bu önlemler, insan ve çevre sağlığını korumak amacıyla alınmalıdır.

HABER:MUSTAFA EFE

Kaynak: MUSTAFA EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.