Yenişehir'in köylerine düğün salonu takviyesi

Yenişehir Belediyesi ilçeye bağlı köylerde çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzere düğün salonları inşa ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 23:34
https://www.yenisehiryorem.com/

"TALEPLERİ DEĞERLENDİRDİK"

Köy sakinlerinden bu yönde gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, "Güç koşullarda cemiyetlerini yapmaya çalışan vatandaşlarımızın isteklerini muhtarlarımızla değerlendirerek çalışmalar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Akçapınar, Mahmudiye ve Orhaniye köylerindeki yapım çalışmalarının sürdüğünü, Gökçesu Köyü'nde ise son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Aydın, "Bu köylerdeki çalışmalar tamamlandığında başka köylerde de çalışmalar yapmayı planlıyoruz" dedi.

AKÇAPINAR'DA DA BAŞLADI

Köylerinde düğün salonu çalışması başlatıldığını söyleyen Akçapınar Muhtarı Efraim Efe ise "İnşa edilecek 405 metrekarelik binada gelin odası, mutfak ve lavabolardan oluşacak. Önümüzdeki yıl tamamlanacak binada 500 kişi ağırlanabilecek" diye konuştu.

Akçapınar Köyü Muhtarı Efraim Efe, projenin hayata geçirilmesinden ötürü Belediye Başkanı Davut Aydın ve ekibine teşekkür etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, köylerde oturan vatandaşlardan gelen talepler üzerine düğün salonları inşa çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Çalışmaların Akçapınar, Mahmudiye ve Orhaniye köylerinde sürdüğünü, Gökçesu Köyü'nde ise son aşamaya geldiğini anlatan Başkan Aydın, "Bu yönde gelen talepleri muhtarlarımızla birlikte değerlendiriyoruz. Yer belirleniyor ve çalışmalar başlıyor. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

AKÇAPINAR'A DA DÜĞÜN SALONU

Yenişehir Belediyesi Akçapınar Köyü'nü de düğün salonuna kavuşturmak için çalışma başlattı. Akçapınar Muhtarı Efraim Efe, köyün önemli bir eksiğinin bu çalışmayla kapatılacağını kaydetti. Muhtar Efe, "Köyümüzde düğün, sünnet gibi cemiyetlerde kullanabileceğimiz bir salonumuz yoktu. Başkanımız Davut Aydın'a durumu ilettik ve kendisinden yardım talep ettik. Kendisi de kabul etti. 405 metrekarelik alan üzerine kurulacak olan düğün salonunda gelin odası, mutfak ve lavabolar yer alacak. Salonda bir cemiyet sahibi 500 kişilik bir misafir grubunu ağılayabilecek. Artık etkinliklerimizi rahat ve konforlu bir mekânda yapabileceğiz. Belediye Başkanımız Davut Aydın ve ekibine köy halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.

HABER:HANDAN EFE