Erkan Erdem: "Bütün Mücadelemiz Hakça Bir Yaşam İçin"

Emeklilerin Sendikası Yenişehir Şubesi’nin yönetici ve üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ankara’da düzenlenen Büyük Emekli Mitingine katıldı. (

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 20:24

“AYLIKLARA YASAL DÜZENLEME ŞART”

Emeklilerin Sendikası Yenişehir Şube Başkanı Kamettin Baştürk’ün koordinasyonunda Ankara’ya 3 minibüsle toplam 45 kişilik katılım sağlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında en düşük emekli aylığının asgari ücretten az olamayacağı yasal düzenlemeye bağlanması ve emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınması gerektiğini vurguladı.

“MİTİNGE KATILIM 50 BİNE ULAŞTI”

Sıcak havaya rağmen mitinge 50 binin üzerinde katılım olduğunu belirten Emeklilerin Sendikası Yenişehir Şube Başkanı Yardımcısı Erkan Erdem, “İnsanca hakça bir yaşam için meydanlarda olmaya devam edeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretten düşük olmamalı” dedi.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Erdem sözlerini şöyle tamamladı: “Emekliler rahat etmeden, huzur bulmadan kimse rahat edemez. İnsanca hakça bir yaşam için Emeklilerin Sendikası olarak meydanlarda olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

"Onurlu yaşam, hakça paylaşım" Sloganı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağrısı ile Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen Büyük Emekli Mitingine Yenişehir Şubesi’nin yönetici ve üyeleri de katıldı. Emeklilerin Sendikası Yenişehir Şube Başkanı Kamettin Baştürk’ün koordinasyonunda Ankara’ya 3 minibüsle toplam 45 kişilik katılım sağlandı.

Emeklilerin Sendikası Yenişehir Şube Başkanı Yardımcısı Erkan Erdem, sıcak havaya rağmen mitinge 50 binin üzerinde katılım olduğunu belirtti. Erdem, “Anıtkabir ziyaretinden sonra binlerce emekli ile birlikte Tandoğan Meydanı’ndaydık. İnsanca hakça bir yaşam için meydanlarda olmaya devam edeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretten düşük olmamalı” dedi.

Erdem izlenimlerini şöyle anlattı: “Sabah Anıtkabir ziyaretinden sonra binlerce emekli ile birlikte Tandoğan Meydanı’ndaydık. CHP Bursa milletvekili Kayıhan Pala'nın da katıldığı miting coşkulu ve sıcağa rağmen aşırı kalabalıktı. Tüm Emeklilerin Sendikası ile birlikte, Disk, Emekli Sen, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu üyesinin katıldığı mitingde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuştu. Özgür Özel'in konuşmasında; en düşük emekli aylığının asgari ücretten az olamayacağı yasal düzenlemeye bağlanması ve emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınması gerektiğini vurguladı. Emekliler rahat etmeden, huzur bulmadan kimse rahat edemez. İnsanca hakça bir yaşam için meydanlarda olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”