24 Kasım'a kapsamlı kutlama programı

24 Kasım Öğretmenler Günü, bugün Yenişehir'de de düzenlenen geniş kapsamlı bir dizi etkinlik ve programla kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 23:52
https://www.yenisehiryorem.com/

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki okulları ziyaret ederek, Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladılar.

Başkan Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Ayaz, Koyunhisar İlk ve Ortaokulu, Yolören İlk ve Ortaokulu, Söylemiş Ortaokulu, Orhaniye Gazi Müstecip Onbaşı İlkokulu, Subaşı Özel Eğitim.-II. Kademe Uygulama Okulu, Şişecam MTAL, Çelebi İlkokulu, Köprühisar Atatürk Ortaokulu, Terziler İlkokulu, Gevher Nesibe MTAL, Özel Yenişehir Kültür Özel Öğretim Kursu, Yenişehir Özel Kalitem Kişisel Gelişim Kursu, Özel Destek Rehabilitasyon, Özel Ata Rehabilitasyon ve Özel Akademi Ayyıldız Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret ettiler.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı belli oldu. 24 Kasım Cuma günü saat 10.15’te Anıt’a çelenk sunulacak. Başöğretmen Atatürk ile şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenler için (1) dakika saygı duruşunda bulunulacak.

KUTLAMA PROGRAMI

Saygı duruşunu takiben törene katılanlarca İstiklal Marşı okunacak. Bayrağımızın göndere çekilmesinden sonra buradaki tören sona erecek. Çelenk sunma törenin ardından saat 10.30’da  İlhan Oğuz Anadolu Lisesi'nin hazırlayacağı program izlenecek.

MEVLİD-i ŞERİF OKUNACAK

Saat 16.00'da İlhan Oğuz AL bahçesinde fidan dikimi yapılacak. Yenişehir Hatuniye Camii'nde şehit öğretmenler ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerin ruhlarına ithafen akşam namazına müteakiben Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak.

KUTLAMA PROGRAMI

Bu arada yarın geçekleştirilecek olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı da belirlendi. 24 Kasım Cuma günü saat 10.00’da idareciler, öğretmenler ile törene katılanlar, Atatürk Anıtı önünde hazır bulunacaklar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 10.15’te Anıt’a çelenk sunulacak. Başöğretmen Atatürk ile şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimiz için (1) dakika “ Saygı Duruşu”nda bulunulacak. Saygı duruşunu takiben törene katılanlarca İstiklal Marşı okunacak İlhan Oğuz Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Samet Yılmaz tarafından bayrağımız göndere çekilerek Çelenk Sunma Töreni sona erecek.

Çelenk sunma törenin ardından aynı gün  saat 10.30’da  İlhan Oğuz Anadolu Lisesi'nin hazırlayacağı program sunulacak. Program şöyle:

1. Açılış

2. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

3. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajlarının okunması

4. Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’ın konuşması

5. İlhan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgisu Korkmaz tarafından  “Öğretmen  Olmak İstiyorum” şiirinin okunması

6. “Keman” grubu gösterisi

7. Göreve yeni başlayan öğretmenler adına Türk Dili ve Edb. Öğrt. Şükran Yaşar’ın konuşması

8. Emekli öğretmenler adına Kenan Tetik’in konuşması

9. “24 Kasım Öğretmenler Günü” konulu video gösterimi

10. Halk Eğitimi Müdürlüğü Öğretmenler Korosu ve Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi

11. Çeşitli alanlarda dereceye giren yarışmacılara ödüllerin verilmesi

12. Kapanış

Yusuf Ateş Anadolu Lisesi koordinesinde Yenişehir Hatuniye Camii'nde şehit öğretmenler ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerin ruhlarına ithafen akşam namazına müteakiben Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak. Ayrıca saat 16.00'da İlhan Oğuz AL bahçesinde fidan dikimi yapılacak.

HABER:ERTAN ADANA