Kenya’da salgın hastalık mı var?

Kenya’da salgın hastalık mı var? Kız öğrenciler neden yürümekte zorlanıyor? Bu hastalığın nedeni ne.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 20:29

Yürütmeyen salgın hastalık!

Kenya’da yer alan Ereği Kız Lise ’sinde 95 tane kız öğrenciyi yürüyemeyecek duruma getiren bu gizemli hastalık dünya çapında gündem olmayı başardı. Kenya’da yaşanan bu gizemli hastalığa neyin neden olduğu ve sebebinin ne olduğu pek çok insan tarafından merak konusu oldu.

Salgın hastalık mı var

Kenya’da yer alan bir lisede çekilen görüntülerde kız öğrencilerin yürümekte zorluk çektiği anlara ait olan görüntüler sosyal medya platformunda bomba etkisi yarattı. Sosyal medya ortamında ortaya çıkan görüntülerden sonra Kenya’da 95 kız öğrencinin hastaneye kaldırıldığı ve bu gizemli hastalığın sebebinin de ilgili kişiler tarafından araştırıldığı belirtildi. Söz konusu olan görüntülerde Kenya’da yer alan Ereği Kız Lisesindeki kız öğrencilerin titrediği ve yürüme bozukluğu yaşadığı görüntülere yansırken, bundan dolayı Kenya’da yeni bir salgın iddiası ortaya atıldı.

Bu durumun panik yaratmasından sonra Kenya’da 95 kız öğrenci hemen hastaneye kaldırıldı, bu duruma neyin sebep olduğunu belirlenmesi için de bütün öğrencilerden kan örneği alındığı söylendi. Söz konusu olan bu gizemli hastalığın nedeni ile ilgili hala resmi bir açıklama gelmedi. Bütün dünya bu hastalığın ne olduğu konusunda dört gözle haber bekliyor.

HABER:KAAN KOÇAK