Ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a Şok!

Geçtiğimiz günlerde iş yerlerine yapılan saldırılar ile gündeme bomba gibi düşen ve ‘ vergi kaçırma’ iddialarıyla anılan ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın bütün mal varlıklarına el kondu. Ayrıca Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 15:46
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / HANDAN EFE

Son dönemlerde iş yerlerine silahlı saldırı yapılmasından dolayı gündeme gelen ve haklarında vergi kaçırma iddiaları ile gündemlerde yer alan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın  bütün mal varlığına el konuldu. Hatta Polat çiftinin birinci ve ikinci dereceden akrabalarının da mal varlığına el konuldu.

Haklarında yurt dışına çıkma yasağı da konulan ünlü fenomen çiftin hakkında Mali Suçlar Araştırma Kurulu ( MASAK) raporu da ilgili kişiler tarafından ortaya çıkartılmıştı. Söz konusu olan raporda, firmalar arasında şaibeli ilişkiler olduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azalması için çalışmalar yapıldığı söylendi.

Peki şimdi ne olacak?

Çifte ve firmalar hakkında başlatılan incelenmelerin ardandan Gazeteci Nedim Türkmen, bu süreç hakkında şu şekilde konuştu;

“ Bu tarz sahte fatura düzenleyen firmalara, düzenlenen sahte fatura üzerinden %2 komisyon geliri hesaplanıyor. Hesaplanan bu komisyon geliri matrah kabul edilir kurumlar ve katma değer vergisi tarhiyatı yapılır. Sonra 3 kat vergi ziayı cezası uygulanır. Üstelik o şirketlerin yönetim kurulu üyeleri içinde suç duyurusu yapılır ve savcılık tarafından Asliye Ceza Mahkemesi 3 seneden 8 seneye kadar hapis istemiyle dava açılıyor” dedi.