CAN YAMAN KİMDİR?

Can Yaman, Türk televizyonunun ve İtalyan televizyonunun yıldızlarından biri olarak dikkat çeken bir oyuncudur.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 14:29
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / KAAN KOÇAK

8 Kasım 1989 tarihinde İstanbul'da doğan Can Yaman, Yugoslav ve Makedon kökenli bir aileye mensuptur. Eğitim hayatında da oldukça başarılı olan Yaman, Beyoğlu İtalyan Lisesi'nden birincilikle mezun olmuş ve ardından Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarıyla tamamlamıştır. İlk olarak stajyer avukat olarak çalışmaya başlamış olan Yaman, daha sonra hayatının dönüm noktasını keşfetmiş ve oyunculuk kariyerine yönelmiştir. Cüneyt Sayıl'dan aldığı oyunculuk eğitimi sayesinde kendini geliştirmiş ve birçok projede oyuncu seçmelerine katılmıştır.

İlk televizyon deneyimini bir müziğin klibinde yaşayan Can Yaman, oyunculuk kariyerine adım atmıştır. İlk başrol deneyimini "Gönül İşleri" dizisiyle yaşamış ve bu başarılı performansıyla dikkat çekmiştir. Ancak gerçek çıkışını "İnadına Aşk" dizisi ile yapmış ve bu yapım, Can Yaman'ı Türkiye'de daha geniş bir kitleye tanıtmıştır.

Can Yaman, uluslararası arenada da büyük bir popülerliğe sahiptir. 2020 yılında son Türk dizisini yapmış olan Yaman, aynı yıl İtalya'da da büyük bir figür haline gelmiştir. İtalyan Lisesi mezunu olmanın avantajıyla İtalyan televizyon ve dizi sektöründe kariyer yapmaya başlamıştır. İlk olarak "Che DiociAiuti" adlı projede konuk oyuncu olarak yer almış ve sonrasında "Violacome il mare" adlı televizyon dizisinde oynamıştır. İtalyanca konuşma becerisi sayesinde hayranlarının beğenisini kazanmış ve Disney Plus projesi "El Turco"da başrol oynamıştır.

Can Yaman'ın başarılı oyunculuk kariyeri, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. Gelecekteki projeleri büyük bir merakla beklenmektedir ve kariyerinin gelecekteki adımlarıyla ilgili pek çok spekülasyon bulunmaktadır. Oyunculuğunun yanı sıra yakışıklılığı ve samimi kişiliği ile de büyük bir hayran kitlesi edinmiştir. Can Yaman, hem Türk hem de uluslararası seviyede oyunculuk kariyerine devam etmekte ve popülerliğini sürdürmektedir.