Türkiye’nin yeni gücü!

Dünyada ilk kez İDA-İHA müşterek operasyonuyla sürü konseptinde saldırı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 01:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 01:18

Ülkemizin Mavi Vatan’daki yeni gücü! Albatros Kamikaze İDA

Selçuk Bayraktar TB2’yi yönlendirmesi ile test amaçlı hedef gemisi 8’li sürü halinde saldırı yapan Albatros İDA’lar gemiye çarpıp batmasını sağladılar.

ASELSAN’ın yerli ve millî imkânlar ile geliştirdiği Kamikaze İDA Albatros su üstünde hızlı hareket ederek içinde yer alan patlayıcı düşman hedeflerine çarparak patlamasını sağlayan bu gemi Mersin’de test atışı yapıldı.

Test anında, 8’li sürü şeklinde hareket eden Albatros, hedef aldığı gemiye karşı saldırı yaptı. Üstünde ROKETSAN’a ait mühimmatın yer aldığı Albatros Kamikaze İDA sürüsünden birisi, hedef aldığı gemiye çarparak o gemiyi patlattı. Yapılan testin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla test atışı sonunda tam 22 metrelik hedef olarak seçilen gemi dakikalar içinde suların içinde gözden kayboldu.

Söz konusu olan atışlı teste Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olan Bayraktar TB2 İHA da görev aldı. Test için uygulanan senaryo için Bayraktar TB2 tarafından tespit edilen hedeflere insansız deniz araçları gönderildi. Böylece dünya çapında ilk kez İDA ile İHA birlikte operasyonla İDA sürüsü kamikaze saldırı konsepti gösterildi.

Mersin’de yapılan test; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve diğer yetkililer tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhında dakika dakika takip edildi.

HABER:KAAN KOÇAK