TB3 ilk testi geçti!

Dünya genelinde kısa pistli olan gemiler için ilk insansız hava aracı olarak tasarlanan Bayraktar TB3, yapılan ilk koşu testini geçti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 23:28

TEKNOFEST’te ilk sergisi yapılan Bayraktar TB3, ilk koşu testini geçti

Konuyla ilgili Baykar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ilk koşu testi anlarının olduğu görüntüleri yayınladı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekildeydi;

Bayraktar TB3, Baykar tarafından özgün ve milli olarak tasarlandı. Görevleri ise şu şekilde;

İstihbarat ve keşif ve gözetleme alanlarında görevler verilecekİçinde barındırdığı mühimmat sebebi ile operasyonlara katılma olanağı olacak.

Kısa pistlere sahip gemiler için Bayraktar TB3 kalkış ve iniş kabiliyetine göre geliştirildi. Kanatlarına yerleştirilmiş olan yerli mühimmatlar sayesinde operasyonlara dahil olabilecek. İstihbarat ve keşif- gözetleme görevlerinde de bulunacak.

Uçak gemileri ve helikopterler için katlanabilen bir kanat şeklinde tasarlanmış olan Bayraktar TB3, ilk defa İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te gösterilmişti.

Çeşitli yeteneklerle donatılan Baykar TB3, ihracat için de önemli bir yere sahip olacağı düşünülüyor. Akıllı silahları sayesinde taarruz operasyonuna dahil edilebiliyor.

Bayraktar TB3 özellikleri

Maksimum hızı; 160 knotYüksekliği; 2.6 mYük kapasitesi; 280 kgSeyir hızı 125 knotHavada kalma süresi; 24 saat üstüUzunluğu ; 8.35 mKalkış ağırlığı; 1.450 kgOtomatik iniş ve kalkış özelliğiGörüş hattı ve uzaklığı mesafesinde haberleşme olanağı. Kısa piste sahip uçak gemilerinden iniş ve kalkış kolaylığı.

HABER:(KAAN KOÇAK)