Milli yas ne demek? Milli yas ne zaman ilan edilir?

Milli yas, ülke genelinde halkın bir bölümünün ortak üzüntüsü ya da keder duygusu yaşadığı durumdur.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 20:54
https://www.yenisehiryorem.com/

Milli yas ne demek?

Milli yas, ülke genelinde halkın bir bölümünün ortak üzüntüsü ya da keder duygusu yaşadığı durum. Genelde milli yas ülkede savar, doğal afet ya da önemli bir kişinin ölümü ile ilan edilen ve ülkedeki bayrakların yarıya indirilerek resmi törenlerin iptal edilmesidir. Üstelik milli yas ilan edildiği zaman kutlamalar ve eğlencelerde ertelenir.

Ülkemizde mille yas Cumhurbaşkanı tarafından ilan ediliyor. Milli yas ilan edildiği zaman bayraklar yarıya indirilir ve resmi törenler iptal edilir.

Milli yas ilan edildiğinde ne olur?

Ülkede bayraklar yarıya indirilirBazı kutlamalar ve eğlencelere yasak gelirResmi törenler iptal olurKamusal alanda yapılacak olan kutlamalara sınırlama gelirRadyo ve televizyon yayınları ciddi bir tonda olurDergi ve gazetelerde daha çok anma haberi ve makalelerine yer verilirÜzüntüsünü belli etmek isteyen insanlar çeşitli şekillerde bir araya toplanabilirlerMilli yas, ülkede yaşayan halkın ortak bir üzüntüsü ya da keder duygunu ortaya koyma yoludur. Bu yas ile yaraları sarmak ve yaşanan kayıpları anmaya yardımcı olmak için oldukça önem arz eder

HABER:HANDAN EFE