Kolombiya’dan Gazze’ye destek!

Kolombiya Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 15:17

Filistin Bogota Büyükelçisi Raouf Almaki, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ nun talimatları ile Gazze’ye ulaştırmak için bugün Mısır ‘a insani yardım uçağını göndereceğini belirtti.

Gazze’de bulunan hastanelerin sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu söyleyen Almaki, bugün Kolombiya Hava Kuvvetlerine ait olan bir uçakla Filistin’e insanı yardım taşındığını söyledi.

Kolombiya’ya yardımları için teşekkür eden Almaki, “ Elektrik, su, enerji yok. Şimdi tek istediğimiz şey dünyanın vicdanına seslenmektir. Mücadele için devam edebilir miyiz? Tükenmek üzereyiz, çalışacak yalıtımsız kalmadı. Bu kadar yaralıyı tedavi edecek ekipmanımız da bulunmuyor” dedi.

Yardım tekliflerine minnettar olduğunu söyleyen Almaki, “ Uzak yerlerden taşınması zor olan ürünler var. Kolombiya’dan Gazze’ye ulaşım için maliyetler yüksek bundan dolayı ayakkabı, giyim ve diğer malzemelerin bağış yapılması nakliye yönünden zor oluyor” dedi.

Ayrıca Almaki, Gazze halkının şimdi “ acil olarak” ilaca ihtiyacı olduğunu belirterek, bütün sağlık malzemeleri bağışına açık olduklarını dile getirdi.

Petro, Filistin’de  büyükelçik açacağını dile getirmişti

Cumhurbaşkanı Petro, 20 Ekim tarihinde Filistin’in ve İsrail’in  Bogota büyükelçilikleri ile görüştükten sonra Ramallah’ta büyükelçilik açacağını dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Petro Filistin’e destek yapacak

X sosyal medya hesabından aynı gün yaptığı paylaşımda Petro, Gazze’ye insanı yardım göndereceğini belirtmişti.

İsrail’in saldırısından sonra yaşamını yitiren Filistinli çocukların resimlerini sosyal medyadan paylaşan Petro, “ Orada bulunan çocukların huzur içinde uyanlarının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır” demişti. 

HABER:KAAN KOÇAK