Kış lastiği fiyatları! Kış lastiği ne zaman takılması gerekir?

Kışın yaklaşması ile lastik fiyatları ve ne zaman takılacağı konusu oldukça merak ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 14:25
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / HANDAN EFE

Kış lastiği takma zorunluluğu, ülkemizdeki karayolları güvenliği için oldukça önemli bir düzenleme. Yapılan bu düzenleme kış aylarında özelliklede buzlu be karlı yollarda sürücülerin daha güvenli olarak seyahat etmelerini sağlar.

Kış lastiği takma zorunluluğu, ülkemizde karayolundaki trafiği olumsuz etkileme gibi durumlarda en aza indirmek ve kazaları önlemek için yürütülmektedir. Bu zorunluluk her sene 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında geçerlidir. Sürücüler olası buzlanma ve donmaya karşı önlem almak için kış lastiği araştırması yapmaya başladılar.  Peki kış lastiği takmak zorunluluk tarihi ne zaman ve cezası var mı? İşte ayrıntılar...

Kış lastiği ne zaman takılmalıdır?

Kış lastiği takma zorunluluğu şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için her sene 1 Aralık tarihinde başlıyor. Bundan dolayı da eşya ve yolcu taşıyan araçlar her sene 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanıyor.

Kış lastiği için uygulanan trafik cezası ne kadar?

Ülkemizin bütün illerinde geçerli olan bu uygulamaya uymayana cezai yaptırım uygulanmaktadır.

Yeni değerlendirme oranları göz önünde alınarak kış lastiği takma zorunluluğu cezası 2023 sessinden itibaren güncel fiyatı 1.152 lira olarak belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

- Kış lastiği fiyatları

- Kış lastiği ne zaman takılır