HAMAS – İSRAİL SAVAŞINDA YAŞANAN SON GELİŞMELER!

Cumartesi günü Hamas, İsrail’e saldırdı ve iki ülke arasında savaş başlamasına sebep oldu. Hiç beklenmedik bir şekilde saldırıda bulunan Hamas, koordineli bir şekilde saldırarak savaş çıkmasına sebep oldu. Her iki ülkede de bir sürü kişi yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 15:43
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / HANDAN EFE

Hizbullah için İsrail, Lübnan’da vuruyoruz dedi

Lübnan sınırlarına ait Hizbullah hedeflerini, İsrail hava kuvvetleri vurmaya başladı.

Sosyal medya aracılığı ile paylaşılan bilgiye göre, Hizbullah’ın uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen bir hava aracı ile vurdukları dile getirildi.

Endişelere göre Gazze’de yaşanan çatışmalar kuzeye doğru geleceği düşünülüyor. Lübnan’ın fırlatmış olduğu rokete, İsrail karşılık olarak topçu ateşi açtığı bildirildi.

Açılan topçu ateşi sayesinde Lübnan’da bulunan gözetleme noktalarından biri vuruldu.

Gazze’ye baskın yapıldı. İsrail ordusu karadan baskın gerçekleştirdi

Bir bilgiye göre İsrail ordusu Gazze’ye karadan baskın yaptıkları bildirildi. Gerçekleştirilen operasyonla birlikte kayıp kişilerin bulunması için çalışmalar yapılmaya başlandı.

Çatışmalar esnasında 6 kişi yaralandı ve bir gazeteci hayatını kaybetmiş oldu. Roket siren seslerinin çalması ile beraber, Tel Aviv’de bulunan AB liderleri sığınağa saklandı. Dayanışma ziyaretleri sürmeye devam etmekte.

ABD ve AB’li siyasetçiler, İsrail’e destek vermek için ziyaretlerini sürdürüyor.

İsrail saldırısında 1.799 kişi hayatını kaybetti

Gazze’de ve İsrail arasında gerçekleşen savaşta, Gazze’de yaşayan 583 çocuk yaşamını yitirdi. Toplamda 1.799 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’de ise 1.300 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Hala can kayıplarının devam ettiği aktarıldı.