Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan SİHA’yı düşüren Amerika’ya tepki geldi! Aramızda güvelik sorunu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da yapılan Türkiye - Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu’num kapanışında ki oturumda yaptığı konuşmada “ Amerika ile biz NATO’da birlikte değil miyiz? Birlikteyiz.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 23:45
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / HANDAN EFE

Peki bize ait olan SİHA’yı Amerika düşürdü mü? Evet düşürdü. O zaman biz sizinle NATO’da nasıl birlikteyiz? Böyle bir şeyi nasıl yaparsınız? Aramızda maalesef güvenlik sorunu yaşanıyor” ifadelerine yer veren Erdoğan, “ DEAŞ ile çarpışan, şehit verme pahasına da olsa terör örgütünü hezimete uğratan tek NATO müttefiki olarak bize karşı oynayan bu oyunu yalnızca acı bir tebessüm ile karşılık veriyoruz” dedi ve güvenlik için gerekli adımları da devam ettirdiğini belirtti.

“Yahudi” tepkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Amerika Dışişleri Başkanı Antony Blinken’ın İsrail’de bulunan temaslarında “Yahudi” kimliğini öne sürmesine de yer verdi.

Konuşmasında “ Bu nasıl politikacı? Nasıl bir yaklaşım?” dedi ve Blinken’ın İsrailli onurdaşıyla yaptığı görüşmede “ Ben İsrail’e yaklaşırken Dışişleri Bakanı olarak değil bir Yahudi olarak bakıyorum” sözünü hatırlatarak, “ Bunu dile getirdiğinde karşındakilerde sana şunu derse, ‘ Bende o bölgeye Müslüman sıfatı ile yaklaşıyorum.’ Dese ne diyeceksin? Bak bize Türk diğer tarafta Yahudi öte tarafa şu, bu’ diyemiyoruz. Karşındaki ne insan sıfatı ile yaklaşacaksın oradaki çocukların halini görmüyor musunuz? Anaların, babaların ne halde olduğunu görmüyor musunuz?” diyerek tepki yağdırdı.