Bornova'da Cumhuriyet'in 100. Yılı Büyük Bir Coşkuyla Karşılandı!

İzmir Bornova'da kutlamalar, Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen resmi çelenk koyma töreniyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 17:49
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / KAAN KOÇAK

Akşam saatlerinde ise Bornova Şehir Stadı'nda, 1923 Bornovalı'nın katıldığı Zeybek Gösterisi düzenlendi ve alanda "100. Yıl Cumhuriyet" yazısı oluşturuldu. Ayrıca Fener alayı yürüyüşü de Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda, ışıklı görsel şov ve üç boyutlu film gösterimi ilgiyle izlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran tiyatral gösteri büyük beğeni topladı. Gecenin finali ise İkilem grubunun konseriyle yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve eşi Ufuk İduğ, İzmir Marşı eşliğinde Bornovalıları selamladı.

Özel Gösteriler ve Konser Düzenlendi!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda resmi törenler düzenlendi. Çelenk koyma törenlerine Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver katıldı. Ardından Işıkkent Polis Şehitliği'nde şehitler için anma yapıldı. Akşam saatlerinde Bornovalılar zeybek oyunu ve kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet'in 100. yılını kutladılar. Bornova Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde, Mustafa Kemal Caddesi bayraklarla donatıldı ve bazı Bornovalılar evlerinin balkonlarından kutlamalara katıldılar. Bornova Şehir Stadı'nda, Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı resim yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Cumhuriyetin 100. Yılında sanatçılara teşekkür ederek Atatürk'ün izinde demokratik, laik, özgürlükçü ve çağdaş Türkiye için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca İtalya Cumhurbaşkanı SergioMattarella tarafından verilen ödüllere değer görülen sanatçılara teşekkür edildi.