BM'den Kritik Bir Uyarı Geldi

Gazze Şeridi'nde bir günden az  elektrik, su ve yakıt bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 15:46
https://www.yenisehiryorem.com/

HABER / KAAN KOÇAK

Filistinlilerin güneş enerjisini geçici bir kaynak olarak kullandıkları söyleniyor. İşgalci İsrail ordusunun bir sözcüsü ise Gazze'de ateşkesin olmadığını belirterek, "Kara operasyonundan daha fazlası olabilir" dedi.

İşte dakika dakika yaşananlar…

Birleşmiş Milletler'in paylaştığı bilgilere göre Gazze'de yerinden edilen Filistinli vatandaşların sayısı bir milyona ulaştı. Gazzeli sivilleri güneye göç etmeye zorlayan İsrail, 11 günde de yine Gazze'nin kuzeyinin yanı sıra Han Yunus ve Refah'ın güney bölgelerine de hava saldırılarına devam ediyor.

Gazze'ye gidecek insani yardım konvoyu Mısır tarafındaki Refah sınır kapısına ulaşıyor olsa da Gazze'ye ne zaman girişine izin verileceği henüz bilinmiyor. Diğer yandan Dünya Sağlık Örgütü, Gazze Şeridi'nde yalnızca 24 saatlik su, elektrik ve yakıtın kaldığı uyarısında bulunuyor.

Gazze Sınırında Mühimmat ve Tank Sevkiyatı Yapılıyor

İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye karadan, havadan ve denizden her türlü saldırılarını sürdürüyor. Ayrıca Gazze sınırına  mühimmat ve tank sevkiyatı yapmaya da devam ediyor. Son olarak Refah sınır kapısına gelen Filistinliler ise Mısır tarafına geçmek için beklemeye başladı.