Bursalılar dikkat! Dondurucu soğuklar geliyor... 28 Kasım 2023 Bursa ve diğer illerimizde hava durumu nasıl?

Meteoroloji, 28 Kasım 2023 hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan sağanak, kar ve fırtına bir süre daha devam edecek. İllerde son durum ne? İşte hava durumu

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 09:14

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinin; yarın Marmara ve Ege'nin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, diğer yerlerde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (40-60 km/sa), yarın Marmara ve Ege Bölgeleri'nde (50-80 km/sa) rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre Bursa’da dondurucu soğuk bugün itibariyle  sona ererken sağanak yağış geçişleri için saat ve gün verilerek uyarılar art arda geldi. İşte detaylar…

Haftanın ikinci iş gününe 2 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde dondurucu soğuk ve parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı.

Öğle saatlerine doğru da parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 5 derece seviyelerinde buz kesmeye devam ediyor.

Öğle saatlerinde şehir genelinde rüzgarlı, parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 12 derece seviyelerinde ölçülüyor. 

Öğle saatleri sonrası 14 derece seviyelerinde ölçülen termometrelerle birlikte yer yer hafif sağanak yağış geçişleri başlarken, çok bulutlu gökyüzü etkili oluyor.

Akşam saatlerine doğru termometreler 15 derece olarak ölçülürken sağanak yağış geçişleri ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde de sıcaklık sağanak yağış ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte 14 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gece saatlerinde sağanak yağış geçişleri sürerken, çok bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler 14 derece seviyelerinde.

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre Bursa’da soğuk hava bugün itibariyle yerini sağanak yağış bırakırken uyarılar da art arda geldi.

Haftanın üçüncü iş gününde (YARIN) sabah saatlerinde buz kesen termometreler 13 derece olarak ölçülürken gün içerisinde çok bulutlu gökyüzü ve kuvvetli sağanak yağışla birlikte 20 derece seviyelerinde ölçülecek.

Haftanın dördüncü iş gününde (PERŞEMBE) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 12 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gün içerisinde sağanak yağış geçişleri ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler gün içerisinde en yüksek sıcaklık 19 derece olarak ölçülüyor.

Haftanın son iş gününde (CUMA) sabah saatlerinde termometreler 11 derece olarak ölçülürken gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 22 derece seviyelerinde ölçülecek.

Hafta sonunun ilk gününde (CUMARTESİ) sabah saatlerinde sıcaklığı 15 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte en yüksek termometreler 22 derece seviyelerinde ölçülüyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı ve batılı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa), yarın Marmara ve Ege Bölgeleri'nde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güneyli yönlerden bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa), yarın Marmara ve Ege Bölgeleri'nde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA HAVA DURUMU Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sakarya çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA  HAVA DURUMU 1°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

EDİRNE 0°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 7°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 3°C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu

EGE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı illeri ve Manisa'nın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -4°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 3°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 5°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 2°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 6°C, 19°C Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 7°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu

BURDUR -3°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN 9°C, 18°C Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -2°C, 6°C Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 8°C Parçalı ve az bulutlu

KONYA -3°C, 7°C Parçalı ve az bulutlu

YOZGAT -5°C, 3°C Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak ile Bartın kıyılarının hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -5°C, 7°C Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE -1°C, 12°C Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU -5°C, 6°C Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 4°C, 14°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusunda kıyıların yağmurlu, iç kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARTVİN 0°C, 4°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 5°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT -2°C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 3°C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu çevreleri yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, bölgenin güneydoğusunda rüzgarın güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM -12°C, -2°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı

HAKKÂRİ -3°C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA -4°C, 6°C Parçalı ve az bulutlu

VAN 0°C, 6°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 2°C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 0°C, 10°C Parçalı ve az bulutlu

MARDİN 0°C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT 2°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu