Almanya futbol takımı ABD takımını yendi!

Almanya Avrupa şampiyonası için ev sahipliği yaptı. Hazırlık maçında ise ABD takımı ile karşı karşıya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 23:41

Hazırlık maçında karşı karşıya gelen Almanya ve ABD takımının maç skoru 3-1 bitti. Almanya takımı ABD takımını 3-1 yenmiş oldu.

Rentschler Field stadında yapılan maçta Almanya 3, ABD 1 gol atarak maç sona erdi. Almanya maçı kazanarak galibiyet olmak için adım atmış oldu.

Yeni hoca olan Nagelsmann hızlı başladı

Oynan maçın tam 27. Dakikasında ABD takımı 1 gol atarak öne geçti. Ardından Almanya takımı atağa geçerek 39? Dakikada oyuncu İlkay Gündoğan tarafından 1 gol atıldı. Bu sayede maçın ilk yarısı 1-1 bitmiş oldu. Kalan ikinci yarısında ise hırslanan Almanya takımı, 58. Dakikalarda ve 61. Dakikalarda Füllkrug ve Musiala oyuncuları tarafından atılan goller sayesinde  durumu 3-1 yaparak maçı kazanmayı başardılar.

Almanya takımının yeni teknik direktörü Julian Nagelsmann sayesinde yapmış oldukları ilk maçta galibiyet aldılar.

Julian Nagelsmann kimdir?

Almanya’nın Landsberg am Lech şehrinde 23 temmuz 1987 tarihinde dünyaya geldi. En büyük hayali bir kulüp ile çalışmak oldu. Yaşadığı şehrin takımı olan FC İssing kulübü ile anlaşarak takımda yerini aldı. Münih ile 2006 senesinde imzalamış olduğu sözleşme sonrası çıktığı bir maçta dizini sakatladı. Bu yüzden futbola bir süre ara vermek zorunda kaldı. İyileştikten sonra Ausburg ile anlaşarak takıma katılmış oldu. O dönemlerde ise babasını hayatını kaybetti. Tekrar sakatlık geçirdikten sonra futbolu bıraktı. Teknik direktörlük yapmaya başladı.

HABER:KAAN KOÇAK