Ticaret Bakanlığı yerli üreticileri korumak için harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı, İthalatta Haksız Rekabetle Mücadelesini Sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 23:16
https://www.yenisehiryorem.com/

    Ticaret Bakanlığı, yerli üreticileri korumak ve ithalatta haksız rekabetin önüne geçmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 126 adet dampinge ve sübvansiyona karşı önlemin devam ettiği açıklandı.

Dampinge ve Sübvansiyona Karşı Alınan Önlemler 

-  Mevcut Önlemler:   Halihazırda 126 adet dampinge ve sübvansiyona karşı önlem yürürlükte bulunuyor.

-  Süreç:   Yürütülen soruşturmalar neticesinde yerli üreticilerin haksız rekabetten korunması sağlanıyor.

Önlemlerin Süresi ve Gözden Geçirme 

-  Önlemlerin Süresi:   Dampinge karşı önlemler, yürürlüğe girme tarihlerinden veya en son gözden geçirme soruşturmasının sonlandığı tarihten itibaren 5 yıl sonra yürürlükten kalkıyor.

-  Gözden Geçirme Süreci:   Yerli üreticiler, dampinge karşı önlemin sona ermesiyle dampingin ve zararın devam edeceğini iddia ederek nihai gözden geçirme soruşturması başlatılmasını talep edebiliyor.

Güncel Gelişmeler 

-  Paslanmaz Çelikten Boru İthalatı:   Çin ve Tayvan menşeli "paslanmaz çelikten boru" ithalatında mevcut dampinge karşı önlem, yerli üreticinin başvurusu üzerine gözden geçirilmeye alındı.

-  Soruşturma Süreci:   Soruşturmaya taraf olmak isteyenlerin, belirlenen süreler içinde Ticaret Bakanlığı'na başvurmaları gerekiyor.

Bakanlığın Değerlendirmesi 

-  Firmaların Korunması:   Ticaret Bakanlığı, firmaların haksız rekabete karşı korunmasını sağlamak amacıyla ithalat politika araçlarının etkin kullanımını sürdürecek.

HABER:SELÇUK EFE