Emekliler dikkat! Bu tarihlerde banka hesabınızı kontrol edin!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Kadar? Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 11:15
https://www.yenisehiryorem.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında birtakım açıklamalar yaptı. Son birkaç haftadır kamuoyunun gündeminde olan emekli ikramiyesi meselesine ilişkin net ifadelerde bulundu. Bu doğrultuda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi alınacak mı? Ne zaman alacak? hususunda tüm merak edilenler yazının içeriğinde yer almaktadır. İşte detaylar!

Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü yaklaşırken 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye gündeme gelmeye başladı. Özellikle son dönemlerde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda verilen emekli maaşı ikramiyesine ilişkin gelişmeler, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümüyle bağlantılı olarak yeniden gündeme taşındı. Emeklilere ve hak sahiplerine bir defaya mahsus 5 bin lira  ikramiye verilmesi gündeme geldi. Konuşmayı bu konuda en yetkili kişi olan cumhurbaşkanı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından halka seslendi ve şunları söyledi: "Emeklilerimize tek seferlik 5 bin lira ödeme yapma kararı aldık. Bütçemize 61 milyar liranın üzerinde bir gider yaratacak olan bu ödemeler, emeklilerin hesaplarına aktarılacak." dedi.

5000 TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Her yıl yaklaşık 17 milyon emekli vatandaşımız Ramazan ve Kurban Bayramı'nda iki kez ikramiye (ek ödeme) almaktadır. Bu yıl ise Cumhuriyetin 100'üncü yılı şerefine üçüncü ikramiye ödenecektir. Ödemelerin ise Kasımın ilk haftasından itibaren yapılacağı belirtilmiştir.

HABER:HANDAN EFE